A stílusos, esztétikus nyílászárók hatással vannak a lakás összképére – ugyanakkor működniük is precízen kell: nem csak a hőszigetelésért felelősek, hanem intim szféránkat is őrzik.

Nyílászáró minden szobában van, nem is egy. Így aztán az ajtók és ablakok kialakítása, minősége komoly hatást gyakorol a lakás összképére. Egy stílusos, gonddal megtervezett lakásban természetes elvárás, hogy a nyílászárók harmonizáljanak a berendezéssel.

Műanyag vagy fa nyílászáró?

A sítluson túl kiemelt szempont a minőség és a helyes anyagválasztás. Ablakaink és kültéri ajtajaink rendszeres nyitogatás nélkül is folyamatos terhelést kapnak: bírniuk kell az esőt, a napsütést, a hőingást, a magas páratartalmat és a fagyot. A beltéri nyilászórk nincsenek kitéve ugyan az időjárás viszontagságainak – viszont annál többet nyitjuk-csukjuk őket.

A jó nyílászáró hosszú évek múltán is tökéletesen ellátja funkcióját. Nem vetemedik el, nem nyikorog és szorul, precízen zár és bent tartja a meleget – mert erre tervezték. Egy olcsó, sorozatgyártott nyílászárótól ezt hiába várjuk: a gyengébb anyagok, egyszerűbb és kevésbé minségi felületkezelés a nyílázárók esetében hamar megbosszulják magukat. Ezért a nyílászárók esetében összetett kérdés, hogy mi számít olcsóbbnak. Elmondható, hogy az olcsóbb műanyag és a természetes fa nyílászárókból is ugyanúgy lehet tartós szerkezetet építeni. A fa nyílászárót azok választják, akik a minőségi természetes anyagokat kedvelik, míg a műanyag esetén gyakori érv az olcsóbb ár. Hőszigetelés szempontjából mindkét anyag jól teljesít, de valójában a légkamrák kialakítása, az üveglapok mennyisége és a köztes tereket kitöltő gáz határozza meg a hőszigetelés hatékonyságát.

Mitől lesz időtálló egy nyílászáró?

Egy nyílászáró rendeltetésszerű működése nem csak az alapanyagán, felületkezelésén és megmunkálásán múlik: tartósságában komoly szerep jut a szerelvényeknek és egyéb kiegészítőknek is. Hiába precíz és minőségi az asztalosmunka, ha az ablaküveg nem jól szigetel. Atajaink is hamar megadják magukat a gravitációnak, ha a beépített zsanérok és egyéb szerelvények minősége, méretezése nem megfelelő. A fa nyílászáró felületkezelése időről - időre törődést igényel, de ha nem hanyagoljuk el, nyílászárónk nagyon hosszú életű lesz.

Biztonság

A nyílászárók felelősek a biztonságunkért is. Gyakori hiba, hogy a drága betörésgátló zár olyan ajtóra kerül, ami egy lombfűrésszel felaprítható – így aztán semmit sem ér. Ráadásul nem várhatjuk el a betörőtől, hogy illedelmesen az ajtót használja: ha ablakaink kívülről megközelíthetőek, gondoskodnunk kell azok biztonságáról is.

Szeretne egyedi nyílászárókat?

Természes fa vagy műanyag nyílászárót készítünk. Különböző profil méretekkel és üvegezéssel. Választhat extrákat és opciókat. Akár passzív épületek hőtechnikai jellemzőit is teljesítik ablakaink és ajtóink.

Kérjen ajánlatot
nyilaszarok referenciáink
tovább a galériára »
Figyelünk

A jó bútor titka, hogy pontosan megismerjük az Ön igényeit és a bútor környezetét.

bővebben »
Álmodunk

Közösen elkészítjük az Önhöz szabott első koncepciókat a kívánt darabról.

bővebben »
Alkotunk

A tervek alapján precízen, minőségi anyagokból elkészítjük új bútorait, ahogy Ön megálmodta.

bővebben »
Életre keltjük

A bútorait kiszállítjuk és beépítjük végleges helyére. Önnek nincs más dolga, csak használni.

bővebben »