A lakás azon pontja, ahol mindenki megfordul – és amit mindenki másra használ. Éppúgy lehet tévészoba, ahogy játéktér, könyvtár, vagy éppen ezek ötletes kombinációja.

Esetében a design, a stílus és a kényelem ugyanolyan fontos szempont, mint a praktikum.

A legsokoldalúbb élettér

A legtöbb helyiség funkciója adott: a konyhában mindenki ételt készít, a fürdőszobában pedig tisztálkodik – a nappalit azonban máshogy és másra használjuk. Több generáció együttélése esetén a képlet bonyolódiik, ezért különösen fontos a pontos igényfelmérés – ki, mire, mikor és hogyan használná, ha tehetné. A funkciók összecsiszolása néha nehéz, de soha nem lehetetlen.

Fontos, hogy az eredmény esztétikus és letisztult legyen – a sablon megoldások itt gyakran nem működnek. Kreativitás és stílusérzék is kell ahhoz, hogy a nappali valóban a lakás legimpozánsabb helyiségévé álljon össze.

Saját funkcióin túl a nappali hivatott ellátni mindazt, amire máshol nem jut hely – kerülhet ide játszó- vagy dolgozósarok, de helyet adhat a szobabiciklinek is. Ilyen esetben az is fontos, hogy e funkciók mellé tárolóhelyet is biztosítsunk, ahová besöpörhetjük például az iratainkat, ha vendégeink érkeznek.

Az első a kényelem

A praktikus nappali elsősorban kényelmes. Hiszen a fő funkció a pihenés és a kikapcsolódás, ez pedig csak akkor valósul meg, ha nappalink hangulatos és ergonomikus is egyben. Természetesen mindannyian szeretünk pihenni. Nem csak a fotel vagy kanapé rugalmassága számít, de ülőmagassága és alakja is. Vagy éppen az elhelyezése, hiszen alkalmas kell legyen az esti tévézéshez, nyugodt olvasáshoz vagy éppen egy jó beszélgetéshez.

Világítás és vezetékek

A nappali gyakran működik éjszakai üzemmódban. Ezért különösen fontos a funkciókat támogató, hangolható világítás – természetesen gondosan elrejtett vezetékekkel vagy a bútorokba, polcokba rejtett spot fényekkel.

Látszólag kevesebb a megkötés: nem kell vízvezetékekkel és szagelszívó kivezetésekkel bajlódnunk. Ugyanakkor fontos az előrelátó kábelezés: a szobán átkígyózó telefonzsinór és a sarokban legelő kábelcsorda lehangoló látvány (emellett sok bosszúság potenciális forrása). Természetesen a kreatív megoldások a bútortervezés során váratlan megoldásokat hoznak sok esetben.

Egyedi bútorokat szeretne a nappalijába?

Egyedi formatervezésű és lebegő bútorok és ülőgarnitúrák. Klasszikus és modern design. Médiaszettek beépítése, láthatatlan kábelezés, egyedi hangulatvilágítás bútorokba. A megoldásokat és a megjelenést az Ön személyiségéhez és tereihez választjuk.

Kérjen ajánlatot
Nappali referenciáink
tovább a galériára »
Figyelünk

A jó bútor titka, hogy pontosan megismerjük az Ön igényeit és a bútor környezetét.

bővebben »
Álmodunk

Közösen elkészítjük az Önhöz szabott első koncepciókat a kívánt darabról.

bővebben »
Alkotunk

A tervek alapján precízen, minőségi anyagokból elkészítjük új bútorait, ahogy Ön megálmodta.

bővebben »
Életre keltjük

A bútorait kiszállítjuk és beépítjük végleges helyére. Önnek nincs más dolga, csak használni.

bővebben »