Hiába gyönyörű egy bútor, ha nem áll kézre

Ez a tétel a konyhára különösen igaz. E helyiségben bonyolult munkafázisok épülnek egymásra, ezért a nem kellő alapossággal átgondolt funkciók komoly zavart okozhatnak. Nem véletlen, hogy mindenki egyedi konyhára vágyik.

A konyhát aktívan használjuk. Itt kiemelten fontos, hogy a dolgok valóban kézreálljanak és minden funkció praktikus, időtálló formában valósuljon meg. A rosszul megtervezett konyha megkeserítheti az ember életét – ezt bárki tapasztalhatta, aki próbált már rosszul megtervezett konyhában főzni. A megfelelő kialakítás garantálja, hogy konyhájában könnyű legyen rendet tartani.

Itt eleve több a megkötés: a kiállások, szerelvények és háztartási gépek mérete adott. A hűtőgépből nem faraghatunk le, ezért a konyhát kell a gépek és funkciók köré terveznünk.

Ergonómia a konyhában

Maguk a funkciók is nagyobb gondosságot igényelnek, mert egymásra épülnek. Tárolás, mosás, aprítás, főzés, tálalás, mosogatás – megannyi, önmagában is összetett munkafázis, amelyekhez gépek és egyéb eszközök kapcsolódnak. Ahhoz, hogy gördülékenyen menjen a munka, mindennek a megfelelő helyre kell kerülnie.

Az alapvető funkciókon túl a kiegészítőknek is rendben kell lenniük – hiába tervezünk kényelmesen elérhető pultot pont a megfelelő helyre, ha munka közben testünk kitakarja a világítást. És még a fény színe is számít: főzni akkor jó, ha az ételeket természetesnek látjuk.

Anyagok

Az alapos és gyakori igénybevétel miatt fontos az alapanyagok minősége – ahogy főzni sem kezdünk bármiből. Ugyanígy a szerelvények kialakítása, illeve a kivitelezés és szerelés precizitása is számít. Egy gondosan illesztett és összecsiszolt konyhában például nem kell vízvetőket alkalmazni, a fa mégis tovább bírja – nincs rés és hézag, ahol a beszirvárgó nedvesség megkezdhetné aknamunkáját.

És akkor még nem szóltunk a térről, amelybe a konyha illeszkedik. Aki hetente órákat tölt a sütő körül forgolódva, nem mindig kedveli a számüzetést – a konyha egyre gyakrabban egyesül a nappalival, étkezővel. Ilyenkor megjelenését és funkcióit mindig a nagyobb egységbe illeszkedve gondoljuk ki.

Egyedi konyhabútort szeretne?

KÖzel száz egyedi konyhát terveztünk és valósítottunk meg. Gondoskodunk arról, hogy semmi ne kerülje el a figyelmünket és öröm legyen használni és ránézni az új konyhájára.

Kérjen ajánlatot
konhya referenciáink
tovább a galériára »
Figyelünk

A jó bútor titka, hogy pontosan megismerjük az Ön igényeit és a bútor környezetét.

bővebben »
Álmodunk

Közösen elkészítjük az Önhöz szabott első koncepciókat a kívánt darabról.

bővebben »
Alkotunk

A tervek alapján precízen, minőségi anyagokból elkészítjük új bútorait, ahogy Ön megálmodta.

bővebben »
Életre keltjük

A bútorait kiszállítjuk és beépítjük végleges helyére. Önnek nincs más dolga, csak használni.

bővebben »