Az előszoba jelentősége csak akkor tudatosul igazán, ha történetesen nincs a lakásban. Funkciója kihagyhatatlan, de stílusa sem elhanyagolható: innen indulunk, ide érkezünk – és teszik ezt vendégeink is.

Az előszoba egy zsilip. Zsilip a külvilág és az otthonunk között. Megszűri mindazt, amire a lakásban már nincs szükség, elnyeli a csak kint használatos ruhákat és egyéb tárgyakat. Biztosítja a harmonikus átmenetet a külső tér és belső privát szféra között.

Funkciója elhelyezkedéséből adódik: amennyiben hiányzik a lakásból, úgy szerepét kénytelen átvenni az a helyiség, ahová a bejárati ajtó nyílik. Ezért aztán az előszobával akkor is foglalkozni kell, ha nincs – sőt, áltlalában ilyenkor van nehezebb dolgunk.

A méret a lényeg

Fő megkötései méretéből adódnak: ritkán elég tágas, ráadásul az ajtók jelentősen csökkentik a kihasználható falfelületet. A legtöbb előszobát csak egyedien tervezett és kivitelezett bútorokkal lehet valóban jól berendezni – amelyek összhangban vannak a bejárati ajtóval és a helyiségből nyíló egyéb nyílászárókkal is. Mivel kevés a hely és sok a térbe nyíló ajtó, jól meg kell fontolni, hová tesszük az akasztót és hová a falitükröt.

A praktikum előtérbe helyezése a nyerő. Ha egy fontos funkciót feláldozunk a stílus oltárán, az később nem várt formában szivárog vissza – így landolnak aztán a kabátok a kanapén, a cipők meg az étkezőasztal alatt.

Kialakításánál elhelyezkedését is figyelembe kell venni: funkciója más egy családi házban, mint egy társasházban. Utóbbi esetében a lépcsőház már útját állja a természet szabad áramlásának, ugyanakkor előszobánk fontosabb szerepet kap intim szféránk védelmében.

Az előszoba növelheti életterünket?

Mivel az előszoba egy olyan terület, amit nem lakótérnek használunk, ezért egész nyugodtan bebútorozhatjuk akár a plafonig, kihasználva a félreeső és magas régiókat a ritkábban használt tárgyak tárolására. Az életteret tudjuk azzal növelni, hogy a tárolást olyan helyen oldjuk meg, ahol az nem zavar minket.

Szeretne egyedi előszoba bútort?

Akár egy kis előtérből is rendezett és praktikus teret formálunk egyedi tárolási megoldásainkkal és persze az esztétikumról sem kell lemondania.

Kérjen ajánlatot
Előszoba referenciáink
tovább a galériára »
Figyelünk

A jó bútor titka, hogy pontosan megismerjük az Ön igényeit és a bútor környezetét.

bővebben »
Álmodunk

Közösen elkészítjük az Önhöz szabott első koncepciókat a kívánt darabról.

bővebben »
Alkotunk

A tervek alapján precízen, minőségi anyagokból elkészítjük új bútorait, ahogy Ön megálmodta.

bővebben »
Életre keltjük

A bútorait kiszállítjuk és beépítjük végleges helyére. Önnek nincs más dolga, csak használni.

bővebben »