Konkrét funkcióján túl a fürdőszoba a relaxálás, meditálás helyszíne is. Ha stílusos és hangulatos a kialakítása, a mindennapi rutinból kellemes kikapcsolódás lesz – ez a jó fürdőszoba titka.

A fürdőszoba tervezésénél és kialakításánál megkerülhetetlenek a szakmai szempontok – ugyanakkor ez a helyiség intim szféránk része is, így a praktikum nem írhatja felül a vágyainkat.

ergonómia a fürdőszobában

A fürdőszoba ergonomiája egyrészt a bútorok elhelyezésén, anyagválasztásán és kialakításán múlik. Másrészt a szerelvények is fontosak: a fürdőkád (vagy zuhanyzókabin) mérete, anyaga és kialakítása. Sok múlik a megfelelő alakú és méretű mosdótálon, ahogy a kényelmes, tartós és minőségi csaptelepeken is.

A jó fürdőszoba nem csak praktikus, de biztonságos is: e célt szolgálják a csúszásgátló burkolatok, falra szerelt kapaszkodók, elrejtett elektromos aljzatok és védett lámpatestek. Egészségünk szempontjából a szerelvények anyaga és minősége sem mellékes.

A fürdőszoba egyéb funkciókért is felel. Gyakran kerül ide a mosógép, vagy jobb megoldás híján a felmosóvödör és a tisztítószerek – amit általában szívesen elrejtenénk. A tisztálkodószerek és egyéb kozmetikumok is hajlamosak elszaporodni, továbbá a tiszta (és használt) törülközőknek is helyet kell adni. Ezért a fürdőszoba rendezettsége a megfelelően kialakított, ötletes és célra tervezett tárolóhelyeken múlik.

válasszon megfelelő anyagokat

Itt különösen fontos a szakszerű anyagválasztás. A fürdőszoba-bútor igénybevétele speciális, bírnia kell a magas páratartalmat, és akkor sem vetemedhet el, ha közvetlenül éri a víz. Nem csak a bútorlap anyaga számít, hanem a szakszerű felületkezelés is – ahogy csavarokból, sínekből és egyéb szerelvényekből is csak rozsdamentes alkalmazható.

a jó fürdőszoba lelke a világítás

Más típusú megvilágítás szükséges a reggeli borotválkozáshoz és sminkeléshez vagy hangulatos fényekre váltunk, a fürdőszobát is relaxációs üzemmódba kapcsoljuk.

Szeretne egyedi fürdőszoba bútort?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és álmodjuk meg együtt a tökéletes fürdőszoba berendezéseit.

Kérjen ajánlatot!
Fürdőszoba referenciáink
tovább a galériára »
Figyelünk

A jó bútor titka, hogy pontosan megismerjük az Ön igényeit és a bútor környezetét.

bővebben »
Álmodunk

Közösen elkészítjük az Önhöz szabott első koncepciókat a kívánt darabról.

bővebben »
Alkotunk

A tervek alapján precízen, minőségi anyagokból elkészítjük új bútorait, ahogy Ön megálmodta.

bővebben »
Életre keltjük

A bútorait kiszállítjuk és beépítjük végleges helyére. Önnek nincs más dolga, csak használni.

bővebben »